Araştırmacı Öğrenciler Paneli: İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Eğitim Gören Uluslararası Öğrenciler Araştırmasının Sonuçlarının Paylaşılması

Bu panelde, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde eğitim görmekte olan uluslararası öğrencilerin Türkiye’de bulundukları süre boyunca yaşadıkları sosyal ve kültürel tecrübeler ele alınacaktır. Bulguları katılımcılar ile paylaşılacak olan araştırma, Uluslararası Öğrenci Kulubü işbirliğinde ve Dr. Öğr. Üyesi Hasret Saygı danışmanlığında, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından uluslararası öğrencilerle bir akademik yıl boyunca çeşitli gözlem ve röportajlarla gerçekleştirilmiştir. Planlanan bu panelin amacı, Türkiye’de Türkçe öğrenme ve yeni bir sosyal ve kültüre hayat kurma sürecinde olan uluslararası öğrencilerin karşılaştığı sorunların bilimsel bir bakış açısı ile tartışılması, uluslararası öğrenciler tarafından deneyim paylaşımlarının yapılması ve gerçekleştirilecek tartışmalarla uluslararası öğrencilerin Türkiye’deki ve üniversitedeki süreçlerinin daha verimli hale getirilmesine katkı sunulmasıdır.

PROGRAM AKIŞI

Açılış Konuşması

Dr. Öğr. Üyesi Hasret Saygı

1.Oturum:Türkçe’nin Yeni Kullanıcıları Olarak Uluslararası Öğrenciler