Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı

Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı

Sınıf Öğretmenliği Programı, Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü içerisinde yer alan bir lisans programıdır. Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı, çağdaş, çok yönlü düşünebilen, problem çözme yeteneğine sahip, milli ve manevi değerlere saygılı, demokratik tutum ve değerleri benimsemiş, bilimin gücüyle hareket eden, iletişim becerileri gelişmiş, bilgi iletişim teknolojilerini etkili kullanabilen, kendi alanında profesyonel beceriler ile donanmış yapıcı, yaratıcı ve üretken sınıf öğretmenleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu programın temel misyonu kendi meslek alanlarında üst düzeyde eğitim, öğretim ve araştırma yetkinliği kazanmış öğretmenler yetiştirmektir.

Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı, disiplinlerarası bir yapıya sahiptir. Sınıf Öğretmenliği Programı çerçevesinde teorik bilgi birikimini arttırmak amacıyla alan bilgisi derslerinin yanı sıra mesleki becerileri geliştirecek öğretmenlik meslek bilgisi dersleri, teorik bilgilerin okul ve sınıf ortamında uygulanmasına imkân verecek uygulama dersleri ve genel kültür dersleri verilmektedir. Uygulamalı dersler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ilkokullarda uzman öğretmenler ve öğretim elemanları gözetiminde gerçekleştirilmektedir. Programda ayrıca öğrencilerimizin yetkinliklerini artırmalarına katkı sağlayacak seçmeli dersler de yer almaktadır. 4 yıllık lisans eğitimi verecek olan programın eğitim dili Türkçe’dir.

Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı akademik kadrosunu buradan görebilirsiniz.