Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Bölüm Politikaları

LİDERLİK, YÖNETİM VE KALİTE

• Yönetim ve gelişim faaliyetleri üniversitemizin belirlediği kalite politikaları doğrultusunda yürütülür.
  • Yönetim ve gelişim faaliyetleri ulusal ve uluslararası ölçütler yakından takip edilerek bunlara uygun olarak planlanır ve uygulanır.
  • Yönetim ve gelişimde iç ve dış paydaşların katılımı, kalite güvence sistemine bağlılık amaçlanır.
  • Düzenli olarak bölüm toplantıları yapılır.
  • Yönetimde sürekliliği sağlamak için bölüm yönetimine ilişkin bilgiler öğretim üyeleri ve araştırma görevlisiyle paylaşılır.

EĞİTİM  VE ÖĞRETİM POLİTİKASI

• Öğretim süreçlerinde alanın ihtiyaçları ve öğrencilerin beklentileri birlikte gözetilir.
  • Öğrencilerin, Türkçe Öğretmenliği alanıyla ilgili temel kaynakları, süreli yayınları, ulusal ve uluslararası örgütlerin eğitim raporlarını izleme, yorumlama, faydalanmalarını sağlamak esastır.
  • Öğrencileri yeterli akademik ve mesleki bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip şekilde mezun etmek esastır.
  • Öğretim faaliyetlerini, farklı disiplinlerle iş birliğini önceleyen bir anlayışla yürütmek esastır.
  • Akademik programın yanında öğrencilerin çeşitli yönlerden gelişimini sağlayacak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere yer vermek esastır.

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME POLİTİKASI

• Öğretim faaliyetlerini öğrencilerin araştırmacı kimliklerini geliştirmek üzere planlamak esastır.
  • Üniversitenini misyon ve vizyonuna uygun olarak araştırma ve uygulamalar yapılması teşvik edilir.
  • Araştırma faaliyetlerinin nitelikli yayınlara dönüştürülmesi amaçlanır.

TOPLUMSAL KATKI POLİTİKASI

• İç ve dış paydaşların katılımıyla toplumsal katkı politikaları ve uygulamaları oluşturulur.
  • Toplumun ihtiyaç ve beklentileri esas alınarak akademik bakış açısıyla topluma hizmet uygulamaları planlarır ve gerçekleştirilir.
  • Bölümdeki akademik personel ve öğrencilerin topluma hizmet faaliyetlerine katılması teşvik edilir.

ULUSLARARASILAŞMA POLİTİKASI

• Öğrenci değişim programları çerçevesinde uluslararası hareketlilik teşvik edilir.
  • Akademik personelin uluslararası yayın yapmasını sağlayacak ortam ve imkânlar sağlanır.
  • Uluslararası öğrenciler tarafından tercih edilen bir bölüm olmak hedeflenmektedir.