Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programı

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programında, ortaokul 5-8. sınıf öğrencilerine çağın gerektirdiği temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıkları kazandırmak amacıyla bilimsel düşünme süreçlerine hâkim, bilgi teknolojilerini etkin kullanabilen, iş birliğine açık ve nitelikli matematik öğretmenlerinin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda öğretmen adaylarının; matematik alan bilgisi, pedagoji bilgisi ve pedagojik alan bilgisi kapsamında edindikleri kuramsal bilgileri ve deneyimledikleri uygulamaları meslek hayatlarında etkin bir şekilde kullanabilmeleri hedeflenmektedir.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programında, öğretmenlik meslek bilgisi, alan bilgisi ve genel kültür alanlarında teorik ve uygulamalı dersleri yer almaktadır. Sayısal puan türünde öğrenci kabul eden dört yıllık lisans programının eğitim dili Türkçe’dir. Öğrencilerin lisans döneminde isteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık programından yararlanma olanakları vardır.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programı akademik kadrosunu buradan görebilirsiniz.