Eğitim Fakültesi İkinci Bilimsel Araştırma Paneli Gerçekleşti

Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Eğitim Fakültesi Bilimsel Araştırma Paneli’nde öğrencilerimiz danışmanları eşliğinde yapmış oldukları araştırmalarını paylaştı.

İlk olarak panelin düzenleyicisi ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nur Akbulut Kılıçoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı panelde daha sonra Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Halil İbrahim Sağlam hocamızın selamlama konuşmasını dinledik. İki oturumdan oluşan programın ilk oturumunda Dr. Öğr. Üyesi Tolga Topçubaşı hocamızın moderatörlüğünde “Temel Eğitim Araştırmaları” başlığı altında Sınıf Öğretmenliği Programı öğrencilerinden iki ayrı bildiri dinledik. Bu bildirilerin ilki, Betül Meral, Beyza Kuru, Selime Ceren Yıldıran ve Şeymanur Uyar’ın “İlkokul 3. Sınıf Matematik Dersinde Eğitsel Oyun Kullanımının Öğrencilerin Matematik Dersine Karşı Tutumlarına ve Akademik Başarısına Etkisi” adlı bildirisi; ikincisi Elifnur Öztürk, Özge Şahin ve Zulal Bekar’ın “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Eğitim Programının İlkokul Öğrencilerinin Sürdürülebilir Yaşama Yönelik Farkındalıklarına Etkisi” adlı bildirisidir.

İkinci oturumda ise Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Topal Özgen hocamızın moderatörlüğünde dört bildiri dinledik. “Psikolojik Danışmanlık ve Maneviyat” başlıklı bu oturumda ilk olarak Duygu Kendir’den “Cezaevindeki Mahkumların Psikolojik İyi Oluşunda Affetme ve Umudun Aracı Rolünün İncelenmesi” başlıklı bildirisini; ikinci olarak Şeyma Yaşaroğlu’ndan “Ceza İnfaz Kurumlarında Bulunan Hükümlülerin Dini/Manevi Yaşamlarının İncelenmesi” başlıklı bildirisini; üçüncü olarak, Yasemin Ekici’den “Devlet Yurtlarında Kalan Üniversite Öğrencilerinde Maneviyat ile Kaygı ve Yalnızlık Duygusu Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: İstanbul İli Örneği” başlıklı bildirisini ve son olarak Yeter Öcak’dan “Kadın Konukevlerinde Sunulan Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Üzerine Nitel Bir Çalışma” başlıklı bildirilerini dinledik.

Program, bildirilerini sunan öğrencilere katılım sertifikalarının takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Genç araştırmacılarımız uzun süreli çalışma, emek ve gayret sonucu yürüttükleri araştırmalarını sunmanın heyecanını yaşarken onları yalnız bırakmayan ve heyecanlarını paylaşan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Görüntülenme: 84 Yayınlanma Tarihi: 3 Haziran 2024